Eerste hulp bij een rotbui

Eerste hulp bij een rotbui

Ken je het? Dat je het beste advies altijd weggeeft? Dat je voor een ander altijd heel goed weet wat hij/zij moet doen als die een rotbui heeft. Weet jij ook precies welke eerste hulp je dan moet verlenen?
Ik ben er zo eentje die dat altijd doet. Voor een ander weet ik precies hoe het moet. Als je je rot voelt, het echt voelen. Kijken welk stukje van jezelf er geraakt wordt. Voelen in je lichaam waar het zit en daar dan naar toe gaan en het de aandacht geven die het nodig heeft.

Ik weet ook precies hoe ik een ander moet vertellen hoe je jezelf kunt opladen. Hoe je je trilling kunt verhogen. Lekker muziekje, naar buiten met je snoet in de frisse lucht. Knuffelen met de mensen om je heen. Jezelf verwennen met een mooie bos bloemen op tafel en gezond en lekker eten. Ook het Universum om hulp vragen en de Engelen toestemming geven om je te helpen. Ik ken het allemaal.

Waarom is het dan toch zo verdomde moeilijk om mezelf op te peppen. Al maanden heb ik een huid die niet meewerkt. Ik word bij vlagen gek van de jeuk. Onlangs kwam ik erachter dat lactose en nikkel de boosdoeners zouden kunnen zijn. Maar lactosevrij eten….Ik kan de etiketten in de supermarkt niet eens lezen omdat de letters zo ontzettend klein zijn. Gratis kadootje als je ouder wordt. Je armen worden echt te kort.

Als ik in zo’n stemming ben, lijkt ook niks te lukken. Het enige wat helpt is lief zijn voor mezelf. Mezelf niet zo op mijn donder geven. Ook even stilstaan en kijken wat je wel bereikt hebt het afgelopen half jaar helpt daarbij. En toch ook voelen. Voelen dat mijn keel dicht geknepen zit, voelen dat de tranen me hoog zitten. Voelen dat mijn huid me blijkbaar iets wil vertellen en voelen dat het voelen niet erg is. Dat voelen niet eng is en dat voelen uiteindelijk helpt om een stapje verder te komen.

Daarvoor heb ik me verschanst op onze slaapkamer. Als ik beneden zit dan is de verleiding om te gaan eten en dus niet te hoeven voelen veel te groot. Eten is jaren mijn beste vriendin geweest op dit soort dagen maar ik wil het niet meer. Daarom geef ik mezelf een schop onder de kont. Daarom ga ik vandaag maar eens al die goede adviezen die ik weggeef om mezelf toepassen. En ik ga mezelf uit deze vervelende rotbui helpen. Gewoon….omdat ik het kan.

Hoe doe jij dat als je in zo’n bui zit? Welke tips kun jij mij geven voor vandaag?

Liefs
💜
Annelou

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *